Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2016 // Sensorer og dataindsamling skal puste liv i det lokale handelsliv i Ringe på Midtfyn

Sensorer og dataindsamling skal puste liv i det lokale handelsliv i Ringe på Midtfyn

Artikel

07-10-2016

Sensorer og dataindsamling skal puste liv i det lokale handelsliv i Ringe på Midtfyn

Hvordan kan de lokale, fysiske butikker overleve den stigende internethandel? Det vil man finde ud af i projektet IBIZ Techlab, hvor Ringe på Midtfyn er udvalgt som forsøgsby. Ved hjælp af wifi-sensorer og ny interaktiv teknologi vil man undersøge, hvordan man kan hjælpe mindre byer med at fastholde kunderne og dermed understøtte et aktivt handelsliv.

Tirsdag d. 11. oktober kl. 13.00 har pressen og andre interesserede mulighed for at høre og få demonstreret, hvordan teknologien bag projektet fungerer. Det sker i Midtfyns Fritidscenter, Søvej 34, Ringe.

Blandt de teknologier, der vil blive demonstreret er det interaktive gulv, WizeFloor. Her kan besøgende i Fritidscentret få information om Ringe. Det er historier fra byen og information om konkrete indkøbsmuligheder. Desuden kan man spille en rabatquiz, hvor man kan vinde rabatter til fem forskellige butikker i Ringe. Målet er at motivere de besøgende til også at lægge vejen forbi handelsgaderne. Desuden demonstreres en prototype på et intelligent interaktivt display til detailhandelen i Tøjeksperten, Algade 54, Ringe. Her kan kunderne via elektronisk (RFID) mærkning få oplysninger om varen.

Ifølge projektleder Sanne Schibsbye, Teknologisk Institut, skal projektet undersøge teknologiske muligheder for at fastholde kunderne i mindre byer. Ringe er med sit indbyggertal på 5.800 indbyggere på grænsen af det kritiske indbyggertal for, hvornår handelslivet risikerer at uddø, bl.a. fordi kunderne vælger at lægge deres handel i større byer.

Projektet i Ringe kombinerer interaktiv teknologi og dataindsigter for at undersøge om teknologien kan give forbrugerne bedre og mere overskuelig information som merværdi i forhold til, hvor de handler.

Projektet er udført i et samarbejde mellem Fåborg-Midtfyn Kommune, Ringe Handelsstandsforening, Teknologisk Institut, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Erhvervsakademi Aarhus, DELTA, Alexandra Instituttet og Tagvision.

På dagen vil der være repræsentanter for bl.a. Fåborg-Midtfyn Kommune, teknologipartnerne samt Ringe Handelsstandsforening.

Projektet slutter den 30. november, hvorefter den indsamlede data om forbrugerens evt. ændrede adfærd skal analyseres og evalueres.

Yderligere information: Centerleder Sanne Schibsbye, Teknologisk Institut, mobil 7220 1751, mail ssch@teknologisk.dk

Profilbillede af Peter Andersen
Senior Software Innovation Specialist
Head of IT
Intern it
+45 23 38 24 79
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 2. etage lokale 237
.