The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2016 // Gå en tur i en digital udgave af din by

Gå en tur i en digital udgave af din by

Artikel

12-10-2016

Gå en tur i en digital udgave af din by

Hvor skal du hen på Kulturnatten? Her er et forslag: Tag ind i Industriens Hus og gå en tur i vores interaktive bymodel, inden udstillingen rykker til Barcelona.

Hvordan ser en by ud, når den vises som data i stedet for som bygninger, asfalt, butikker og biler? Det kan man se i vores udstilling, der lige nu kan opleves i foyeren i Industriens Hus ved Rådhuspladsen i København.

I udstillingen kan man træde ind i en interaktiv bymodel og gå en tur i Street Lab-området: området mellem Vester Voldgade, Rådhuspladsen og H.C. Andersens Boulevard, hvor det digitale træ TREE.0 blev opstillet i foråret.

Bymodellen viser realtids-data fra sensorer, som afprøves i Street Lab-området, samt data, der indsamles via TREE.0. Når du træder ind i bymodellen, vil du kunne aktivere forskellige punkter, og du vil f.eks. kunne se, hvor de fyldte skraldespande er i området eller få et mere detaljeret billede af luftkvaliteten.

Projektet undersøger, hvordan man ved at visualisere forskellige typer af data, der ellers er usynlige, kan blive inspireret til at se nye potentialer i byen – og få indblik i, hvilke nye muligheder teknologien giver os for byudvikling, når flere og flere af de ting, vi omgiver os med, bliver koblet på internettet og dermed kan tale sammen og opsamle data om f.eks. trafik, bevægelsesmønstre, luftkvalitet og støj.

Alexandra Instituttet har udviklet udstillingen sammen med Copenhagen Solutions Lab og Dansk Industri. Udstillingen åbnede under Copenhagen Climate Solutions-konferencen, der fandt sted i Industriens Hus den 3. og 4. oktober. Realdania har finansieret udviklingen af bymodellen, som tidligere har kunnet ses på DAC i udstillingen Update (du kan læse vores reportage fra Update her).

Her kan du se de øvrige muligheder i Industriens Hus under Kulturnatten den 14. oktober 2016.

Udstillingen kan opleves i Industriens Hus frem til starten af november. Herefter rykker den til Expo i Barcelona.

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12
.