The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2016 // Bjarne Stroustrup: C++ passer rigtig godt ind i hele udviklingen af Internet-of-Things

Bjarne Stroustrup: C++ passer rigtig godt ind i hele udviklingen af Internet-of-Things

Artikel

22-11-2016

Bjarne Stroustrup: C++ passer rigtig godt ind i hele udviklingen af Internet-of-Things

Hvis man har en virtuel maskine, en netværksdriver eller et andet stykke Internet of Things-hardware, så har man brug for et programmeringssprog, der kan håndtere kompleksiteten på en simpel måde. Det var filosofien bag C++, da Bjarne Stroustrup lagde linierne til, hvad der i dag er blevet en af verdens vigtigste programmeringsværktøjer. Og hele udviklingen med Internet of Things og små maskiner ligger ikke langt fra de maskiner, som sproget er skrevet til.

Sådan lød det fra Bjarne Stroustrup, da han helt unikt gæstede Peter Bøgh Andersen Auditoriet på Aarhus Universitet den 14. november og holdt oplæg under titlen “What C++ is and what it will become”.

- Folk vil altid konstruere et programmeringssprog, der er simplere og lettere at bruge, men alligevel ender de ofte med at bruge C++, fordi det faktisk virker. Måske fordi det skal bruges i små systemer, hvor man ikke kan bruge alle programmeringssprog. Der er ikke mange sprog, der fungerer i systemer på under 100 kb. Det er C++ god til, forklarede han, da Alexandra Instituttet fangede ham til et kort interview.

Bjarne Stroustrup er overbevist, om at C++ fortsætter med at blive udbredt.

- Indtil der er nogen, der bygger et programmeringssprog, der er bedre, så tror jeg, at C++ vil fortsætte med at vokse. En undersøgelse fra sidste år viste, at vi havde 4,4 millioner brugere, og igennem de sidste par år er der kommet omkring 100.000 udviklere til per år. Det er ikke en eksponentiel udvikling, men 100.000 er noget mere end, hvad potentielle konkurrenter kan komme op med.

Selv om det er over 30 år siden, at det kom på gaden, er C++ en stor spiller inden for Internet of Things.

- Med IoT skal man ofte overføre mange data, samtidig med at man skal have et lavt strømforbrug. C++ var oprindeligt skrevet til små maskiner, der ikke stillede så store krav, så derfor passer det godt ind i den nuværende udvikling.

Bjarne Stroustrups besøg var arrangeret af IT-byen Katrinebjergs nystartede vITaminars, der gratis giver mulighed for at møde forskere, virksomhedsledere eller iværksættere, der brænder for it og digitalisering.

Se interviewet her:

 

Profilbillede af Ole Lehrmann Madsen
Alexandra-ambassadør
+45 20 15 44 51
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Ada bygningen, 2. etage lokale 224
.