Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2015 // Stor opmærksomhed på Virtual Reality til Digital Days

Stor opmærksomhed på Virtual Reality til Digital Days

Artikel

29-09-2015

Stor opmærksomhed på Virtual Reality til Digital Days

Interessen fra Egmonts medarbejdere var stor, da Alexandra Instituttet stod for at demonstrere de nyeste teknologier inden for Virtual - og Augmented Reality til den interne Digital Days-konference.

Vi har snakket om Virtual Reality i de sidste 30 år, men nu er det her endelig. Denne pointe er blevet fremhævet flere gange det seneste års tid, og den blev igen aktuel, da Egmont i uge 38 afholdt sin interne konference Digital Days. Her havde medarbejdere fra hele koncernen mulighed for at opleve eksempler på de nyeste teknologier, heriblandt Virtual Reality, som Alexandra Instituttet stod for at fremvise.

De deltagende kunne prøve produkter som Oculus Rift, Samsung Gear og Google Cardboard, der alle er udformet efter Virtual Reality-brillekonceptet. Med dem kunne folk se interaktive film, køre i rutsjebane eller spille spil i en computergenereret verden.

Augmented Reality særligt interessant

Med sig havde Alexandra Instituttet også et par mobile apps, der gjorde brug af konceptet Augmented Reality, der er en slags krydsning mellem den virkelige og den virtuelle verden. Her bruges den virtuelle del som et lag, der kan lægges oven på virkeligheden, og det skaber muligheder for at få uddybende oplysninger om ting blot ved at pege på dem med sin smartphone.

Måske derfor var mange Egmont-medarbejdere ekstra interesserede i denne del af præsentationen, og eksperterne fra Alexandra Instituttet fik lov at svare på mange spørgsmål omkring teknologien, og hvordan den kunne bruges til at udvide oplevelsen i Egmonts mange produkter.

De medbragte apps bestod af Bogpris-appen fra Danmarks Biblioteksforening, som gør det muligt at se interaktive, visuelle informationer om de nominerede bøger ved at holde sin smartphone op foran dem. Samme tema gør sig gældende i appen Digitale Tråde, der viser informationer om dansk kulturarv, når man peger på landskaber og bygninger med sin smartphone.

Mange nye muligheder

Fremvisningen på Digital Days-konferencen var vellykket for både Alexandra Instituttet og Egmont, der havde fået et afbud fra Samsung kort inden konferencen. Folkene fra Alexandra Instituttet var glade for at kunne træde til, da de til daglig arbejder med at rådgive og hjælpe virksomheder med udvikling af nye it-teknologier.

Netop Augmented Reality ligger der mange nye muligheder og stort potentiale i, både for virksomheder som Egmont, men også mindre firmaer inden for andre brancher. Et ofte benyttet eksempel på nyttig anvendelse af Augmented Reality er, når en håndværker skal opmåle rum eller finde passende værktøj. Ved at filme rummet med sin smartphone kan den vise direkte på skærmen, hvor højt der er til loftet, og hvilken type skruer, der er brugt i væggen.

Det er indtil videre kun kreativiteten, der sætter grænser for, hvad man kan bruge disse nye teknologier til i de danske virksomheder.

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12
.