Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2015 // Alexandra Instituttet skal designe fremtidens byrumsinventar med Elverdal og out-sider

Alexandra Instituttet skal designe fremtidens byrumsinventar med Elverdal og out-sider

Artikel

29-01-2015

Alexandra Instituttet skal designe fremtidens byrumsinventar med Elverdal og out-sider

Interaktivt byrumsinventar kan forandre måden, vi bruger byrummet på. Alexandra Instituttets Interactive Spaces Lab skal sammen med virksomhederne Elverdal og out-sider udvikle oplevelsesorienteret udendørsinventar med afsæt i byrumsinstallationen Nordlys udviklet af Alexandra Instituttet til Torvet i Horsens.

- Vi arbejder alle tre med det offentlige udendørsareal, men har forskellige tilgange hertil. Elverdal er skarpe på at levere driftsikre løsninger, out-sider har stort fokus på design, og hos Alexandra Instituttet er vi gode til at designe interaktionen og samtænke teknologiske løsninger med det fysiske udendørsareal, fortæller Liselott Stenfeldt fra Interactive Spaces Lab og tilføjer:

- Til sammen danner vi en trio, som vil kunne skabe en helt ny type byrumsinventar, der inviterer til ophold, det sociale møde og fysisk udfoldelse – og til en bredere målgruppe en blot børnene.

Der er netop indgået en formel aftale imellem de tre parter, og alle ser de et stort potentiale i samarbejdet, som blandt andet de danske kommuner kan få stor gavn af.

En løsning til flere typer byrum
Elverdal er legepladsleverandør og deres force ligger inden for udvikling af arkitekttegnede løsninger til legepladser og det aktive uderum. out-sider leverer oplevelsesinventar til offentlige miljøer, og deres primære produkter består af udendørs sidde- og opholdsinventar.

- Indtil nu har vi i Interactive Spaces Lab udviklet og solgt unikke løsninger, men med dette samarbejde flytter vi fokus til, hvordan vi kan bruge nogle af de samme principper i versioner som i højere grad kan indtænkes i mere end blot ét specifikt byrum. Visionen med samarbejdet er i øjeblikket at få udviklet en mere modulær prototype, som kan genbruges i et hav af spændende versioner i mange flere byrumstyper. Vi er allerede i dialog med en del kommuner og føler os klædt på til at springe ud i det, fortæller Liselott og fortsætter:

- Længere ude i fremtiden drømmer vi om et eventuelt internationalt samarbejde. out-sider er allerede et kendt navn internationalt, hvilket kan fungere som springbræt til at komme ud og arbejde med digitale byrumsløsninger i helt andre kontekster – både hvad angår andre vejrforhold og en anden slags fysisk landskab.

Installationen Nordlys skaber samarbejde 
Samarbejdet opstod på baggrund af den interaktive byrumsinstallation Nordlys på Torvet i Horsens, udviklet af Interactive Spaces Lab. Installationen består af fem gynger, som aktiverer lyd og lys, når de bruges og spreder derigennem en rolig og afslappende stemning.

- Elverdal så store muligheder i denne installation og kontaktede os derfor angående et eventuelt samarbejde. Vi havde begge arbejdet sammen med out-sider før, og så derfor store muligheder i også at samarbejde med dem om dette projekt, fortæller Liselott og fortsætter:

- Vi glæder os til samarbejdet, og vi er meget spændte på, hvad det helt konkret bliver til. 

 

 

   
Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12
.