The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2014 // Vidensbrønden gør ifølge TV2 Nyhederne syge børn hurtigere raske

Vidensbrønden gør ifølge TV2 Nyhederne syge børn hurtigere raske

Artikel

10-01-2014

Vidensbrønden gør ifølge TV2 Nyhederne syge børn hurtigere raske

Det interaktive gulv, Vidensbrønden, skal gøre de syge børn på H.C. Andersen Børnehospital i Odense hurtigere raske. Det kunne TV2 Nyhederne i går fortælle i et indslag.

Ved hjælp af træning, leg og bevægelse hjælper Vidensbrønden børnene ud af sygesengen. Den træning gør, at børnene hurtigere bliver raske og udskrevet.

H.C. Andersen Børnehospital i Odense er det første hospital i verden til at købe det interaktive gulv, der bl.a. er udviklet af Alexandra Instituttet.

Ifølge ledende overlæge, Arne Høst, bidrager Vidensbrønden til en positiv udvikling for børnene, mens de opholder sig på hospitalet. Den er derfor alle pengene værd, mener han.

- Det er uvurderligt. Det stimulerer både deres hjerne og deres motorik, og de kommer op og kommer i bevægelse, og når de gør det, så bliver de hurtigere mobiliseret og bliver hurtigere udskrevet, bliver hurtigere raske, udtaler han til TV2.

Se hele indslaget fra TV2 Nyhederne.
 

FAKTA
Vidensbrøndens udvikling har været mere end ti år undervejs og er oprindeligt udviklet af forskere fra Alexandra Instituttet, Aarhus Universitet og Arkitektskolen Aarhus i et projekt sammen med arkitektvirksomheden Arkitema, den rådgivende ingeniørvirksomhed Søren Jensen A/S, Solutors og Aarhus Kommune. Samarbejdet med Solutors er sidenhen ophørt og support varetages nu af virksomheden Atea.

Det videre arbejde har ført til et populært produkt til leg og læring, som bl.a. bliver brugt i skoler og daginstitutioner i både Danmark og England, hvor det interaktive gulv kaldes WizeFloor.

Læs mere om Vidensbrønden.

 

 

 

 

 

 

 

Profilbillede af Kaspar Nielsen
Principal Software Architect
+45 61 79 05 81
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 2. etage lokale 233
.