The Alexandra Institute // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2020 // ONLINE TEKNOLOGIMORGEN: Virtual og Augmented reality! Teknologier til at skabe bedre designs og samarbejde

ONLINE TEKNOLOGIMORGEN: Virtual og Augmented reality! Teknologier til at skabe bedre designs og samarbejde

Arrangement

25-08-2020

ONLINE TEKNOLOGIMORGEN: Virtual og Augmented reality! Teknologier til at skabe bedre designs og samarbejde

Den danske bygge- og anlægsbranche er i gang med en digital transformation. Her kan både virtual og augmented reality spille en stor rolle, f.eks. når det gælder involvering af brugere til at skabe bedre designs og bygninger samt forståelse af disse via visualisering.

Fra plantegninger til aktiv involvering! Kom med til denne TEKNOLOGIMORGEN og lær mere om den digitale udvikling i bygge- og anlægsbranchen fra både forsknings- og virksomhedsperspektivet.  

Du får den nyeste viden inden for bl.a. brug af virtual reality til brugerinvolvering og augmented reality til at illustrere on-site planlægning og kommunikation under byggeprocessen, og du lærer, hvordan du kan med fordel kan implementere dette i dit arbejde.

Webinaret tager først udgangspunkt i projektet Femern Safetylab og Beredsskabscockpittet, som er en AR-drevet app, der fungerer som træningsværktøj til et privat beredskab. Projektet udspringer af en resultatkontrakt og er udviklet i samarbejde med DBI.

Herefter vil du møde en spændende case fra Semco Maritime, hvor fokus har været på alt lige fra skitsering af de første ideer til udførelse på byggepladsen, og den efterfølgende drift.

Dernæst præsenteres endnu en case fra den tyskejede virksomhed Paschal-Danmark A/S, der har fået automatiseret deres design- og tegneproces ved et plugin til Autodesk-programmet REVIT.

Til slut har vi også en præsentation af brug af VR i byggebranchen, hvor BIM Equity fokuserer på udvikling af soft- og hardwareløsninger, der muliggør virtuelle processer i faserne for design, projektering, udførsel og drift.
 

Målgruppe

Målgruppen for denne TEKNOLOGIMORGEN er både aktører i byggebranchen samt andre med interesse i digitalisering af byggeriet.
 

Program

9.00 Velkommen
v. InnoBYG og InfinIT

9.05 AR og Femern-Safetylab-projektet
v/ Katrine Hommelhoff, Alexandra Instituttet

9.25 CASES – Semco Maritime og Paschal
v/ Frank Allan Hansen, Alexandra Instituttet

9.45  CASE – VR i byggebranchen
v/ Jonas Salih, BIM Equity

10.05 Afrunding, spørgsmål og afslutning

 

 

Dato:
25. august kl. 09:00 - 10:15 May, date to be confirmed
Sted:
Webinar via Zoom
Pris:
Det er gratis at deltage
Arrangører:

Innovationsnetværkene InfinIT og InnoBYG

Studentermedhjælper
+45 51 24 33 88
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 3. etage
.