The Alexandra Institute // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2019 // MADE, Inno-Sec og InfinIT innovationskonference: Dataopsamling og -sikkerhed i produktion – cybersikkerhed som en konkurrencefordel

MADE, Inno-Sec og InfinIT innovationskonference: Dataopsamling og -sikkerhed i produktion – cybersikkerhed som en konkurrencefordel

Arrangement

18-06-2019

MADE, Inno-Sec og InfinIT innovationskonference: Dataopsamling og -sikkerhed i produktion – cybersikkerhed som en konkurrencefordel

Tre danske innovationsnetværk inviterer til konference om, hvordan man får det fulde udbytte af digitaliseringen gennem sikker dataopsamling i produktionen.

Der er store potentialer og konkurrencefordele forbundet med at digitalisere produktion og produkter. Men skal danske virksomheder indfri potentialerne og fastholde produktion i verdensklasse i Danmark, skal den digitale produktion og forretning bygges på et fundament bestående af de højeste standarder inden for cybersikkerhed og sikker dataopsamling.

Hvordan kommer du i gang med det arbejde, og hvordan finder du forretningsmulighederne i cybersikkerhed? Det sætter denne innovationskonference arrangeret af tre innovationsnetværk fokus på.

Sådan ser du konkurrencefordelene

Konferencen gør det helt konkret, hvordan man kommer i gang at udvikle digitale løsninger, processer og produkter, hvor sikkerhed er tænkt ind fra begyndelsen. Du hører, hvordan produktionsvirksomheder som LPM Production og C.C. Jensen har indført løsninger til dataopsamling, hvilke rolle datasikkerhed har spillet, og hvilke konkurrencefordele det forventes at give.

Grundlag for at kunne dele data

Dataopsamling og -analyse og datadeling med kunder, leverandører mv. rummer en række store muligheder såsom mere effektiv produktion, bedre kundedialog, materialebesparelser og mere intelligente produkter. Men mange virksomheder kan mangle den nødvendige viden, der skal til for at udvikle løsningerne, finde de rigtige samarbejdspartnere og tage stilling til sikkerheden fra start.

På konferencen møder du og får gode råd fra de forskere, specialister og teknologileverandører, som arbejder med udviklingen af nye, sikre løsninger til dataopsamling og hver dag hjælper og guider danske virksomheder på området.

Program

Moderator: Innovationsnetværksleder Klaus Bolving, Inno-Sec

9:30 Registrering og morgenmad 10:15 Velkomst Innovationsnetværksleder Lisbeth Heyde, MADE

10:25 Forskning inden for smarte industrielle produkter og cybersikkerhed i forbundne systemer Professor Peter Gorm Larsen, Aarhus Universitet Dataopsamling via industriel IoT rummer store fordele men også risici. Få indblik i forskningen på området, blandt andet fra MADE, herunder hvordan man får sikkerheden implementeret i sine løsninger fra starten.

10:50 Dataopsamling i eget produktionsmiljø – når data bliver til viden Direktør Henrik Jørgensen, LPM Production Få indblik i, hvilke fordele og faldgruber LPM Production oplevede, da de indførte dataopsamling og -anvendelse i produktionen med et stærkt fokus på datasikkerheden.

11:10 Udnyt teknologiens hestekræfter gennem cybersikkerhed Head of Security Lab and PhD Gert Læssøe Mikkelsen, Alexandra Instituttet Hør om, hvordan fokus på cybersikkerhed gør det muligt, at man kan samarbejde om datadeling og udnytte værdien i data, samtidig med at man beskytter forretningsfølsomme oplysninger.

11:30 Kaffepause

12:00 Digitalisering i produktionen viser vej til effektiviseringer – men hvad med sikkerheden? Adm. direktør, strategisk rådgiver og partner Jørgen Hartig, SecuriOT Intelligente robotter, cloud-tjenester mv. kan føre til markante effektiviseringer men kan også åbne døre, som kan bruges af andre. Hvordan får man digitalisering og sikkerhed til at gå hånd i hånd?

12:20 Altomfavnende Industrial Security-standard kommer til at ændre hele industrien Technology Specialist Manager Lars Peter Hansen, Siemens Digital Industries Få inspiration til en meget konkret og struktureret tilgang til industriel cybersikkerhed med udgangspunkt i standarden IEC 62443, der kan bruges til udvikling af strategier, organisering, løsningsdesign, teknologivalg og produktudvikling.

12:40 Frokost 13:30 Paneldebat med udvalgte oplægsholdere

14:00 Forebyggelse og håndtering af cyberangreb IT-Ingeniør Simon Sørensen Winther, Rigspolitiets Nationale Cybercrimecenter, NC3 Hør om de – set med politiets øjne – hyppigste former for cyberangreb mod erhvervslivet, hvad man kan gøre for at undgå dem, og hvad man skal gøre, hvis skaden alligevel skulle ske.

14:20 Kaffepause

14:50 Cybersikre enheder som en konkurrencefordel Senior Specialist Anders S. Mynster, FORCE Technology Danske virksomheder kan med fordel blive firstmovers på nye sikkerhedsstandarder. Hør, hvordan man som virksomhed kan blive klar til de kommende krav og samtidig skabe mere cybersikre produkter.

15:10 Data-opsamling, edge computing og cloud connectivity – Intelligent cybersikkerhed som konkurrencefordel Head of Innovation & Validation Morten Henneberg, C.C. Jensen Sensorer kan i dag bruges til at måle oliens kvalitet og det oliesmurte systems slidtilstand, men en sikker løsning til dataopsamling og -behandling kræver specialudvikling. Hør om det arbejde og om de forventede konkurrencefordele.

15:30 Afrunding og opsamling Innovationsnetværksleder Lisbeth Heyde, MADE

15:45 Tak for i dag


Arrangører

Dato:
18. juni kl. 09:30 - 16:00 May, date to be confirmed
Sted:
INCUBA, Åbogade 15, 8200 Aarhus N, store auditorium (5510-103)
Pris:
Det er gratis at deltage. BEMÆRK: Er du tilmeldt og udebliver uden afbud, opkræves et gebyr på kr. 250 (ekskl. moms).
Arrangører:
  • MADE – Innovationsnetværket for Fremtidens Produktion
  • Inno-Sec – Innovation Network for Security
  • InfinIT – Innovationsnetværk for it
Profilbillede af Laura Møller
Strategic Project Manager
+45 93 50 88 04
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 3. etage lokale 338
.