Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2019 // Kunstig intelligens i den offentlige sektor

Kunstig intelligens i den offentlige sektor

Arrangement

22-05-2019

Kunstig intelligens i den offentlige sektor

På dette kursusforløb vil vi se på, hvordan vores rammer forandres, når kunstig intelligens anvendes til at løse opgaver i den offentlige sektor. Og hvordan kan kunstig intelligens bringes i spil til at løse flere opgaver bedre for de samme ressourcer i den offentlige sektor?

Ifølge den seneste rapport fra McKinsey, der er udarbejdet i samarbejde med Disruptionrådet og Beskæftigelsesministeriet, vurderes det, at den eksisterende teknologi allerede kan automatisere cirka 40 procent af danskernes arbejdstimer.

På trods af den dystopiske overskrift findes der store potentialer i kunstig intelligens og den robotstyrede automatisering. På kursusforløbet vil vi arbejde med at forstå teknologien og med at se nye jobmuligheder, der opstår på grund af teknologien. Kunstig intelligens har nemlig potentiale til at frigøre flere ressourcer til andre ting, og det er her, at fordelene ligger både for medarbejdere og borgere.

Program

Kurset er et skræddersyet undervisningsforløb i kunstig intelligens med opstart onsdag den 22. maj.

Undervisningsforløbet består af tre moduler, der hver især belyser, hvad kunstig intelligens i øjeblikket anvendes til på et specifikt område – og hvad mulighederne er på længere sigt. Hvert modul varer seks timer fra kl. 10.00 til 16.00. På kurset vil du møde en gennemgående kursusleder og en række gæsteundervisere.

Modul 1: Onsdag den 22. maj 2019 kl. 10-16
Modul 2: Mandag den 3. juni 2019 kl. 10-16
Modul 3: Tirsdag den 18. juni 2019 kl. 10-16

Se hele kursusforløbet her

 

Kunstig intelligens, beskæftigelse og arbejdsmarked (Modul 3)

Tirsdag d. 18. juni 2019

På modul 3 fortæller Direktør og professor fra Alexandra Instituttet, blandt andet om sit arbejde med samfundspartnerskabet DABAI (Danish Center for Big Data Analytics Innovation), der er det hidtil største samarbejde mellem private virksomheder og det offentlige med henblik på at skabe overblik over, hvilke data man har liggende, og hvordan man kan få meget mere ud af dem.

Ny teknologi er allerede i fuld gang med at forandre arbejdsmarkedet. Mange jobs er ikke længere knyttet til en fysisk arbejdsplads.

  • Hvor opstår de nye job i den nærmere fremtid, og hvilke job forsvinder?
    I den offentlige forvaltning ligger der et stort potentiale for anvendelse af kunstig intelligens i forbindelse med den aktive arbejdsmarkedspolitik, som vil kunne medføre en bedre anvendelse af ressourcerne hos de medarbejdere, der arbejder for at bringe ledige i beskæftigelse.
     
  • Hvordan ser mulighederne ud for at anvende kunstig intelligens til at optimere beskæftigelsesindsatsen ud?
     
  • Hvad er faldgruberne, og hvordan håndteres de?
Dato:
22. maj kl. 10:00 til
18. june kl. 16:00
May, date to be confirmed
Sted:
Copenhagen Healthtech Cluster, Nørregade 7 B, 1165 København K
Pris:
11.995 kr ex. moms Prisen dækker hele forløbet inklusive kursusmateriale og forplejning
Arrangører:

Altinget i samarbejde med Copenhagen Healthtech Cluster og Mandag Morgen

Deputy Director, Professor
Head of Data Science and Engineering Lab
Management
+45 41 15 12 48
Njalsgade 76, 2300 København S

KONTAKT

Har du spørgsmål til kurset, kan du kontakte
Afdelingsleder Magnus Vind Lorenz
e-mail: magnus@altinget.dk
tlf. 60407682.

.