The Alexandra Institute // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2019 // Innovativ brug af (big) data i danske SMV'er

Innovativ brug af (big) data i danske SMV'er

Arrangement

07-11-2019

Innovativ brug af (big) data i danske SMV'er

Mød danske virksomheder, der det seneste år har ændret mindset og forretning gennem brug af big data, kunstig intelligens, maskinlæring og deep learning.
27 danske SMV'er fra mere end 10 forskellige brancher har fået hjælp til at indføre brug af nye teknologier til datadreven forretning, med midler fra projektet Innovativ Brug af Big Data.

Du kan møde en række af dem og få deres spritnye erfaringer. Du kan også møde Alexandra Instituttet, som stiller skarpt på, hvordan virksomheder generelt kan gøre brug af disse nye teknologier - og Thomas Moeslund fra Aalborg Universitet, som giver dig et fremadskuende oplæg om "Explainable AI", hvor kunstig intelligens f.eks. bruges i kritiske beslutningsstøttesystemer. Du vil gå fra arrangementet med viden om:

    •    Hvad gør andre?
    •    Hvad skal jeg holde øje med?
    •    Hvordan kan min virksomhed bruge data til innovation?
    •    Hvor finder jeg de væsentlige kompetencer?
 

PROGRAM
 

1. VELKOMST
ved Peter Andersen, Projektleder Innovativ Brug af Big Data, Alexandra Instituttet
 

2. VÆRDIBOOST MED (BIG) DATA:

 • Maskinlæring i revisorbranchen
  ved Niels Dahl, CEO & Founder, Digital Revisor
  Digital Revisor har sat sig for at skabe digital selvbetjening til virksomheder på opstilling og indrapportering af årsrapporter og selvangivelser. Takket være IBBD-projektet bruger Digital Revisor i dag en maskinlæringsalgoritme, der sætter virksomheder i stand til selv at lave deres årsrapport, og dermed udvikle forholdet mellem virksomhed og revisor.

 • Fra PDF-fil via email til ChatBot
  ved Steffen Frederiksen, CEO & Founder, DitaExchange

 • Connecting online and offline retail
  ved Nikolai Brix Lindholm, CTO, Zliide & Nikolaj Veje Rasmussen, CEO, CashbackAPP
  I dette dobbeltoplæg fortæller CashBackAPP og Zliide, hvordan man ved hjælp af maskinlæring kan give kunder relevante merkøbsforslag i online-verdenen baseret på data om deres handlinger i de fysiske butikker.

 • Big Data i supersygehus byggeri
  ved Kristian Birch Pedersen, Direktør, Exigo A/S
  Sådan anvendes Big Data til projekt- og risikostyring i projektering og udførelse af store og komplekse byggerier. IBBD-projektet har givet Exigo et internationalt forspring i anvendelse af data i byggeriet.

 • Presenting big data in 3D environments
  ved Claus Riekehr Møller, CEO, Cadpeople A/S
  I dag monitoreres alle avancerede hardware-løsninger af sensorer og overvåges gennem et kontrolsystem, f.eks. SCADA. Udviklingen kræver flere og flere sensorer, hvilket gør det svært at vise både måling og beskrivelse for alle data i de traditionelle brugergrænseflader. Brug af 3D-visualiseringer til at præsentere målinger fra sensorer giver slutbrugeren en mere intuitiv måde at relatere sensorværdier til et specifikt objekt, produkt eller opgave. Oplægget beskriver visualisering af SCADA-data fra en vindmølle.

 • Bekæmpelse af blindhed gennem AI-dreven understøttelse af ikke-specialister
  ved Ganesh Ram, CCO, RetinaLyze System A/S
  Hvordan detekterer AI øjensygdomme, og hvad skal der til for at drive AI-udvikling fremad både teknisk, forretningsmæssigt og organisatorisk? Ganesh Ram fra RetinaLyze System fortæller om sine erfaringer med AI-udvikling i IBBD-samarbejdet.

      
3. BIG DATA GULDKORN
ved Kasper Fænø Bay Noer, Alexandra Instituttet

Hvad skal du have fokus på, hvis din virksomhed vil begynde at arbejde med Big Data?
 

4. EXPLAINABLE AI
ved Thomas Moeslund, Professor, Aalborg Universitet

Mange af algoritmerne inden for AI er ganske komplekse og betegnes ofte som ”blackbox” teknologi, da det kan være svært at forstå præcist, hvorfor en algoritme opfører sig på en bestemt måde. I takt med at sådanne algoritmer finder vej ind i f.eks. sundhedssektoren, bliver der et udtalt behov for at kunne forklare deres beslutninger. Dette nye forskningsfelt betegnes XAI (explainable AI).
 

5. OPSAMLING, WHAT'S NEXT OG TAK FOR I DAG

Der vil være pauser med kaffe og kage og mulighed for netværk. Når programmet er slut, er der mulighed for yderligere netværk over en lille forfriskning mellem kl. 16.00-17.00.

Dagens oplægsholdere

 

               

Dato:
07. november kl. 13:00 - 16:00 May, date to be confirmed
Sted:
Navitas Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus, Lokale: Navitas Pier
Pris:
Det er gratis at deltage
Arrangører:

Alexandra Instituttet, it-forum og InfinIT

Profilbillede af Peter Andersen
Senior Software Innovation Specialist
Head of IT
Intern it
+45 23 38 24 79
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 2. etage lokale 237

FAKTA

Projektet Innovativ brug af big data er finansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Region Midtjylland.
 

.