The Alexandra Institute // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2019 // Green Business Design – innovation gennem design

Green Business Design – innovation gennem design

Arrangement

05-09-2019

Green Business Design – innovation gennem design

Dette kick-off-seminar er indledningen til forløbet Green Business Design målrettet virksomheder inden for livsstil, møbeldesign og mode.

Her får du inspiration til, hvordan du designer en bæredygtig, grøn forretning med sorte tal på bundlinjen.

 

Alexandra Instituttet, Lifestyle & Design Cluster og D2i inviterer til inspirations-event med fokus på grøn omstilling uden rød bundlinie.

Eksperter og kloge virksomheder, der allerede er i gang, præsenterer den vej, de har valgt, så du ud over at få inspiration også kan blive udfordret, få konkretiseret og stillet skarpt på, hvad der kan betale sig inden for grøn omstilling.

Som opfølgning til denne inspirationsdag følger yderligere tre praktiske workshops hen over det kommende år. Du kan deltage i dette arrangement uden at forpligte dig til at deltage i de tre efterfølgende workshops.

Hvem kan deltage?

Alle ansatte og ledere fra små- og mellemstore, danske virksomheder er velkomne.

Arrangementet er rettet mod virksomheder inden for livsstil, møbeldesign og mode.

Program

12.00 – 12.15     ANKOMST, sandwich-frokost
     
12.15 – 12.30   Velkommen og introduktion til dagen og efterårets workshops
     
12.30 – 13.50   VIDEN
    HolmrisB8: Når bæredygtighed kan betale sig
v/Steffen Max Høgh, Sustainability Director, HolmrisB8
‘When you buy furniture, we plant tree’ er en helt ny satsning hos Holmris B8. Men langt fra den første. Holmris B8 har i mange år arbejdet med bæredygtighed og ved derfor, at bæredygtighed kan betale sig.
     
   

Dansk Design Center: Når design kan betale sig
v/Brian Frandsen, Senior Servicedesigner, Dansk Design Center
Dansk Design Center har 40 års erfaring med at arbejde med design, både som produkter og som processer, og de ved, at design kan betale sig. Også når forretningen skal gøres grøn.

     
13.50 – 14.20   FASCINATION
    Kvadrat: En årelang historie om bæredygtighed
v/Tina Kaysen, Sustainability Manager, Kvadrat
For Kvadrat har miljøet og social ansvarlighed været en del af deres forretning i rigtig mange år. Selv før det blev noget, vi andre begyndte at tænke i. Lær og lad dig inspirere af denne frontløber inden for bæredygtighed og forretning.  
     
14.20 – 14.40   PAUSE
     
14.40 – 15.50   IDENTIFIKATION
    Fire interessante cases, der gerne skulle få dig i stødet til at gå i gang selv. Vi inviterer til paneldebat, med Steffen Max Høgh, Sustainability Director i Holmris B8 som facilitator og håber, du er med på at dele dine erfaringer, bekymringer, viden, ideer, udfordringer….
     
    MATER A/S
v/Henrik Marstrand, CEO & Founder, Mater A/S
MATER A/S har både et helt klart fokus på bæredygtighed og formår samtidig at drive forretning i vækst. Hvad gør de? Har de samme udfordringer som alle andre, eller har de fundet formlen?
     
    Coze 
v/Lena Trend Hansen, CPO, COZE Aarhus A/S
COZE Aarhus (tidligere LauRie) arbejder med bæredygtighed ved at lave langtidsholdbare produkter, som er produceret i Europa, og ved at kommunikere, at vi alle har et valg, når vi handler tøj. Hvad er forretningsmodellen bag?
     
   

Thors Design
v/Carsten Thor, CEO/Designer, Thors Design
Thors Design opkøber nedlagte, danske færgelejer og genanvender bolværket, træsorten Azobé, til at skabe unika træmøbler, Hvad betyder det for forretningsmodellen?

     
    ARDE
​v/René Hougaard, M.arch/Designer, ARDE
ARDE leverer designløsninger og designrådgivning til nogle af de etablerede møbelvirksomheder. Bæredygtighed kombineret med det at drive forretning indgår selvfølgelig også i det, de leverer. Hvad er deres erfaringer på det her felt?
     
15.50 – 16.00   AFSLUTNING OG FARVEL

     

Dato:
05. september kl. 12:00 - 16:00 May, date to be confirmed
Sted:
Studenterhusfondens Konferencecenter, Fredrik Nielsens Vej 4, 8200 Aarhus N, lokale M1
Pris:
Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Begrænset antal pladser (max 50) og tilmelding efter først-til-mølle.
Arrangører:

Arrangementet er tilrettelagt af Alexandra Instituttet i samarbejde med Lifestyle & Design Cluster og D2i – Design to innovate.

Strategic Designer
+ 45 25 17 71 15
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 3. etage lokale 335
.