Green Business Design

Arrangement

20-11-2019

Green Business Design

På denne workshop får du viden og værktøjer til at udvikle din virksomhed i en bæredygtig retning.

Workshoppen retter sig primært imod livsstilsvirksomheder inden for mode-, tekstil- og møbelbranchen. 

Krav om bæredygtig adfærd og produktion kommer til at blive en del af alle virksomheders fremtidige virkelighed. Men det er svært for de fleste at omsætte bæredygtighedskravene til reelle nye muligheder.

Med Green Business Design Lab inviterer vi til en dag med masser af praksis, test og afprøvning af værktøjer i selskab med erfarne designere.

Vi kommer til at arbejde med bæredygtighed og forretningsudvikling i korte koncentrerede forløb, som bygger på konkrete og relevante cases. Materialet, som vi bruger i løbet af dagen, samler vi i et lille hæfte, som I får med hjem, så der er mulighed for at fortsætte der, hvor vi slipper.

Workshoppen er tilrettelagt af Alexandra Instituttet, Lifestyle & Design Cluster og D2i – Design to Innovate.

Deltag med en case

Har I en case eller en konkret udfordring, som I står med i jeres virksomhed, og som I gerne vil byde ind med på dagen, så skriv til Jørgen Rasmussen.

Hvem kan deltage?

Alle ansatte og ledere, gerne med beslutningskompetence, fra danske små og mellemstore virksomheder. Workshoppen retter sig primært imod livsstilsvirksomheder indenfor mode-, tekstil- og møbelbranchen.

Program

10:00 – 10:15  Velkommen!

10:15 – 11:00  Bæredygtighed, ikke uden design
Elsebeth Gerner Nielsen, Designskolen Kolding
Elsebeth Gerner Nielsen, rektor for Designskolen Kolding, har i den grad været med til at forme Designskolen til den institution, den er i dag – engagerende, værdiskabende, dagsordensættende, talentudviklende. Det gælder også på bæredygtighedssiden – Elsebeth Gerner Nielsen vil give jer sit helt personlige og engagerende bud på, hvor vi bevæger os hen i den sammenhæng, og hvorfor design selvfølgelig skal tænkes med her.

11:00 – 11:30  Hvorfor virker designmetoder i en grøn omstilling?
Thomas Holst Madsen, D2i – Design to innovate
Thomas Holst Madsen, senior designkonsulent hos D2i – Design to innovate, vil føre jer gennem en kort rejse med en blanding af oplæg og dialog, hvor I kan blive klogere på værdien af designmetoder, særligt i forhold til at arbejde med en bæredygtig omstilling.

11:30 – 12:00  Frokost

12:00 – 13:30  Workshop #1 – Bæredygtighed – hvordan tager vi ét skridt ad gangen?
Lykke Kjær, Designer
Lykke Kjær er designer med stor erfaring i at bruge designmetoder til at skabe bæredygtig omstilling for virksomheder. For at sikre retning og videndeling igennem den eller de forandringsprocesser en virksomhed sætter i gang er det nødvendigt at kunne drifte og skabe mindre radikale forandringer i eksisterende produktportefølje samtidig med at nye og mere radikale bæredygtige produkter og services udvikles. På workshoppen tester I anvendelsen af et ”værktøj”, der både kan danne grundlag for analyse af eksisterende produkter men også hvordan man gennem et helhedssyn og videndeling på tværs af virksomhedens og partneres værdikæder kan arbejde struktureret med nye udviklinger.

13:30 – 13.45:  Pause

13:45 – 15:15 Workshop #2 – Bæredygtige forretningsmodeller
Jørgen Rasmussen, Alexandra Instituttet
Jørgen Rasmussen, Alexandra Instituttet, er designer og har arbejdet med strategisk design i virksomhedssammenhænge i et utal af år. En transformationsproces mod bæredygtig produktion kræver en gentænkning af mange af virksomhedens strategier og processer, herunder hvilke forretningsmodeller der skal sikre virksomhedens fremtid. Jørgen Rasmussen faciliterer en workshop, hvor I kommer til at arbejde med kreativ udvikling af forretningsmodellering og serviceudvikling som baggrund for en transformationsproces frem mod produktion af bæredygtige produkter og ydelser.

15:15 – 15:45  Next step – hvordan får vi hele organisationen med på rejsen?
Eva Guldmann, Rotundo
Eva Guldmann er ph.d. i cirkulær forretningsudvikling og bruger dagligt sin viden og kompetencer til rådgivning af virksomheder i cirkulær omstilling gennem sin egen virksomhed, Rotundo.

15:45 – 16:00  Afslutning


Tilmelding

Tilmelding sker via D2i – Design to innovate.

OBS! Når du følger tilmeldingslinket, bliver du viderestillet til en side, hvor der står “JA TAK, jeg vil gerne kontaktes angående…” – Ignorer blot denne overskrift og udfyld formularen.

Dato:
20. november kl. 10:00 - 16:00 May, date to be confirmed
Sted:
D2i – Design to innovate, Pakhuset, Sdr. Havnegade 7, 6000 Kolding
Pris:
Det er gratis at deltage
Arrangører:

Workshoppen er tilrettelagt af Alexandra Instituttet i samarbejde med Lifestyle & Design Cluster og D2i – Design to innovate.

Strategic Designer
+ 45 25 17 71 15
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 3. etage lokale 335
.