The Alexandra Institute // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2019 // Deep learning skaber helt nye muligheder inden for billedanalyse

Deep learning skaber helt nye muligheder inden for billedanalyse

Arrangement

10-04-2019

Deep learning skaber helt nye muligheder inden for billedanalyse

Genkendelse af revner i maling eller beton, kategorisering af tatoveringer eller analyse af medicinske billeder. Det er blot nogle eksempler på, hvordan kunstig intelligens og en maskinlæringsteknik som deep learning skaber helt nye muligheder inden for industrien, og kan især bruges inden for billed- og tekstanalyse.

Teknikkerne giver os i dag alt fra virtuelle assistenter, der forstår os, til selvkørende biler, der kan agere i omgivelserne. Kom og hør om teknikkerne, når Henrik Pedersen, chef i Alexandra Instituttets Visual Computing Lab, holder oplæg på Aarhus University Digital Innovation Festival d. 5.-12. april 2019. Henrik holder oplæg onsdag den 10. april.

Gennembruddet inden for deep learning er især kommet i gang inden for de sidste 5-6 år og skyldes især, at der er kommet en masse annoterede data, som vi genererer via vores smartphones og deling af billeder på sociale medier.

Annoterede data er en måde at fortælle computeren, at billeder indeholder et bestemt motiv – og ofte hvor det er henne i billedet.  Det kan være alt fra hunde og katte til alle mulige andre kategorier som fx menneskers bevægelser i forbindelse med en sportsudøvelse. Det kan man fx bruge til at træne et neuralt netværk til analysering af dansetrin eller golfsving.

Deep learning kan især bruges til at finde ting i billeder. Det gælder alt lige fra pukkelhvaler til biler. Det er typisk dyrt og tager lang tid, hvis man skal kigge store mængder billeder igennem manuelt, men processen kan automatiseres ved at lære et manuelt neuralt netværk.

Det er dog ikke uden udfordringer at skabe annoterede data, og derfor har forskere på Alexandra Instituttet skabt et nyt system, der gør det nemmere at arbejde med annoterede data. Henrik Pedersen forklarer, hvordan teknikkerne kan vende op og ned på måden, vi arbejder med computer vision.

Hands on-workshop

Hvis man er softwareudvikler og har lyst til at gå spadestikket dybere, så afholder Henrik også en workshop om, hvordan man kommer i gang med at bruge teknikkerne inden for computer vision. Det er allerede mandag den 8. april. Workshoppen arrangeres i samarbejde med Alexandra Instituttet og NVIDIA, der er en af verdens største producenter af GPU-baserede grafikkort og samtidig har stort fokus på hardware til kunstig intelligens. Læs mere om workshoppen her.


The festival offers several free workshops and a two-day conference, where you can hear about the latest technologies, such as blockchain, IoT, AR, drones and artificial intelligence and many more. The festival is organised by Department of Computer Science, School of Engineering, Department of Engineering and School of Communication and Culture at Aarhus University.

See full program here.

There is a limited number of seats available, so register today!

Dato:
10. april kl. 11:00 - 12:30 May, date to be confirmed
Sted:
Finlandsgade 23, 8200 Aarhus N
Pris:
Conference Registration fee: Price 350 DKK for one day, two-days 700 DKK
Arrangører:

AU Digital Innovation Festival 2019

Profilbillede af Henrik Pedersen
Head of Visual Computing Lab, PhD
+45 22 59 77 38
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Nygaard bygningen, 3. etage lokale 305
.