Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2018 // Servicetransformation 1: Industri 4.0 og servitization

Servicetransformation 1: Industri 4.0 og servitization

Arrangement

27-11-2018

Servicetransformation 1: Industri 4.0 og servitization

På denne workshop får du viden om de nye teknologier som blockchain, digitale tvillinger, AR/VR, 4D print m.m., og hvad de betyder for serviceforretningen.

Alexandra Instituttet inviterer i samarbejde med Innovationsnetværk Service Platform til tre workshops om servicetransformation i virksomheder. Vi sætter fokus på, hvordan hhv. teknologienkunderne og kulturen er af betydning for den samlede værdiskabelse.

Denne workshop er den første i serien og tager udgangspunkt i industri 4.0-teknologierne, og hvad du kan bruge dem til.

De tre workshops har nedenstående temaer, og du kan deltage i én eller flere workshops alt efter interesse. Vi anbefaler dog, at du har været med på mindst én workshop for at kunne deltage i workshop 3.


Workshop 1: Industri 4.0 og servitization

På denne workshop går vi bagom Industri 4.0 "hypen" og dykker ned i nye teknologier som blockchain, digitale tvillinger, AR/VR, 4D print m.m, og du får indsigt i, hvordan de kan påvirke og understøtte din eller dine kunders serviceforretning.

Derfor skal du deltage 

Workshoppen er for dig, der er på jagt efter konkrete værktøjer til og bud på, hvordan du omsætter Industri 4.0-teknologierne fra ’hype’ til potentiale i din eller dine kunders serviceforretning. 

I løbet af workshoppen vil du blive klogere på mulighederne og få mulighed for at vurdere modenheden af din egen eller dine kunders serviceforretning, samt hvordan teknologien kan inddrages i din praksis.

Målgruppe

  • Rådgivere der arbejder med strategiudvikling og -implementering, eller som vil blive klogere på Industri 4.0-mulighederne ift. deres kunders serviceforretning
  • Virksomheder som ønsker indsigt i, hvordan nye teknologier kan understøtte deres serviceforretning.

Forberedelse

Workshoppens temaer er beskrevet i Service Platforms publikation Servicetransformation – en guide til håndtering af servicetransformationsprocesser af Jørgen Rasmussen og Gunnar Kramp. Du kan med fordel downloade publikationen før arrangementet eller rekvirere et trykt eksemplar ved at skrive til servicetransformation@serviceplatform.dk – den er GRATIS.

Program

09:00 – 09:30   Registrering og morgenmad
09:30 – 09:40   Velkommen og rammesætning af dagen
09:40 – 10:20   Industri 4.0 – fra hype til servicepotentiale
v/Gunnar Kramp, Alexandra Instituttet A/S
10:20 – 10:35    Pause
10:35 – 11:15   Fra Industri 4.0 til servitization – barrierer og muligheder
v/ Henrik Blach, FORCE Technology og projektleder for servitization-aktiviteterne i regi af Service Platform
11:15 – 12:00  

Få fingre i teknologierne
Kanda og InnovationLab fortæller om de konkrete teknologier og eksempler på anvendelse. 

Kanda tilbyder en lang række ydelser inden for rådgivning, udvikling og visualisering. De er eksperter i AR / VR og vil præsentere to af deres projekter: Offshore AR-værktøj til vedligehold og Siemens Gamesa VR læringsværktøj til vindmøllemontering. 

Jarle Fink Kondrup fra Innovation Lab leverer et indsigtsfuldt og inspirerende oplæg med fokus på fremtidens trends og teknologier. Gennem oplægget bliver deltagerne guidet gennem en fortælling om en hastig digital udvikling, effekten på deltagernes hverdag og arbejdsliv, samt den værdi der muliggøres for både mennesker og virksomheder.
Trends: Convenience, Transparens, Fleksibilitet, Youniverse. 
Teknologier: Kunstig intelligens, Stemmestyring, Quantified self, Emotional Data, Internet of Things og meget mere.

12:00 – 13:00   Frokost og mulighed for at afprøve teknologierne
13:00 – 15:00   Hands-on workshop
Du lærer at omsætte de teknologiske muligheder til nye forretningsmuligheder og serviceydelser ved hjælp af bl.a. Service Level Matrix, som du kan læse mere om på side 23ff i Servicetransformation – en guide til håndtering af servicetransformationsprocesser
 

Oplægsholdere og facilitatorer

Jørgen Rasmussen
Strategic Designer – Alexandra Instituttet A/S
Gennem sit omfattende og engagerede samarbejde med erhvervslivet arbejder Jørgen med at fremme anvendelsen af innovativ og tværfaglig designtænkning i virksomheder.
 
        

Gunnar Kramp
Senior Concept Developer – Alexandra Instituttet A/S
Gunnar har sit primære fokus inden for fysisk og digitalt design, og hans arbejdsområder spænder lige fra projektledelse til design af prototyper/interaktionsdesign, innovationsprocesser og design thinking til modellering af nye forretningsmodeller og servicedesign.

 
     

Henrik Blach
Innovationskonsulent i FORCE Technology
Henrik er projektleder for servitization-aktiviteterne i regi af Service Platform. Han samarbejder med virksomheder om deres innovationsmuligheder og udvikler konkrete løsninger til eksempelvis hybride forretningsmodeller for service og eftersalg.

 

Læs også

Ny bog skal hjælpe SMV’er med servicetransformationen

Servicering af maskiner, underholdning, undervisning og instruktion... Mulighederne er uendelige med AR/VR

Alexandra Instituttets e-bog om kunstig intelligens

Alexandra Instituttets e-bog om smarte produkter, IoT og digitalisering

Hils den digitale tvilling velkommen

Dato:
27. november kl. 09:00 - 15:00 May, date to be confirmed
Sted:
Aarhus
Pris:
Det er gratis at deltage
Arrangører:

Innovationsnetværk Service Platform og Alexandra Instituttet

Profilbillede af Rikke Lillelund Wetterstrøm
Head of People, Technology and Business Lab
+45 51 18 11 82
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 3. etage lokale 333
.