Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2017 // 1000 terabyte data - mon de kan bruges til noget?

1000 terabyte data - mon de kan bruges til noget?

Arrangement

20-06-2017

1000 terabyte data - mon de kan bruges til noget?

Få sparring til din virksomheds fremtidige anvendelse af Big Data. Machine Learning, Visual Computing og innovativ anvendelse af Big Data er på programmet, når it-forum og Alexandra Instituttet afholder inspirationsworkshop den 20. juni.

Hvordan kan I udnytte Big Data til at skabe vækst i jeres virksomhed? Hvordan udvikler I innovative løsninger med anvendelse af Big Data?

Det er blandt andre de spørgsmål, som vi søger svar på til denne Big Data-workshop.

Du kan høre om og møde:

- Machine Learning - en værktøjskasse ved Jesper Asbjørn Sindahl Nielsen, PhD, Post Doc hos Center for Massive Data Algorithms (MADALGO), Aarhus Universitet
I dette oplæg vil Jesper fortælle om de grundlæggende koncepter inden for Machine Learning samt give konkrete eksempler på deres anvendelser. Vi kommer ind på emner som Supervised Learning, Unsupervised Learning, datagrundlag og design kontra learning og modellering. De konkrete eksempler kommer til at handle om klassificering ved hjælp af tekst, særligt med henblik på data vi har analyseret for erhvervsstyrelsen.

- Visual Computing – skal vi automatisere eller augmentere? ved Jesper Mosegaard, PhD, chef for Visual Computing Lab, Alexandra Instituttet
Jesper Mosegaard vil fortælle om nye trends i automatiseret udtræk af information fra store mængder af visuel data fra fx satellit, GIS, medicinske scanninger og kamerateknologi – og hvilke nye forretningsmuligheder dette åbner. Computeren kan ved hjælp af teknikker fra Computer Vision og Deep Learning fortolke store mængder visuelt data på niveau med mennesker. Jesper vil også fortælle om sammenhængen med visualisering og computergrafik, da mennesket jo samtidigt er helt unikt kvalificeret til at bruge fx visualisering til at udforske og forstå komplekse data – og teknikker som virtual reality og augmented reality åbner helt nye muligheder for at bringe data i spil i fx træning og instruktion.

- Innovativ brug af Big Data - intro til projektet
Med et boost i form af øget vækst og konkurrenceevne tilbyder vi - Region Midtjylland i alliance med Danmarks stærkeste dataknusere - små og mellemstore virksomheder at få formet netop det projekt, som kan få dig i mål med at udnytte dit forretningspotentiale. Vi finder sammen med dig de partnere og eksperter, som kan være med til at udvikle nye produkter og services i din virksomhed. Kravet til dig er, at du har et datagrundlag – men du behøver ikke på forhånd at vide, hvordan det kan udnyttes.

- Faciliteret sparring om jeres fremtidige anvendelse af Big Data
Inden sparringen vil vi bede dig om at vurdere, hvilke muligheder eller udfordringer du ser for at udnytte din virksomheds Big Data til en bedre og mere lukrativ markedsplacering. Eller om der er områder, hvor din virksomhed gerne vil blive klogere gennem tilførsel af viden fra eksperter på området. Og om der er andre virksomheder du kunne tænke dig at arbejde tættere sammen med i udviklingen af dine produkter og services.

Værter for arrangementet er:
Henrik Refslund, Projektleder og Senior Software Engineer, Alexandra Instituttet, og Bo Sejer Frandsen, direktør, it-forum.

Dato:
20-06-2017 14:00 til 01-01-1970 01:00 May, date to be confirmed
Sted:
Snedkeriet, Helsingforsgade 22, 8200 Aarhus N
Pris:
Medlem af it-forum: Gratis. Medlem af erhvervsråd i Region Midt/Syd: kr. 450,00. Øvrige: kr. 650,00. Medlem af BrainsBusiness: Gratis
Arrangører:

it-forum

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12
.